diumenge, 29 d’agost del 2010

ELS PIXAPINS, CAMACUS, XÀVES I ALTRES INFECCIONS DE LA GARROTXA

A la Garrotxa i concretament a Sant Feliu, s'ha estès una epidèmia que sembla imparable, jo li dic "pixapinitis".
La pixapinitis és una malaltia contagiosa que afecta molts pobles, i és produïda per diferents individus que destaquen per una gran facilitat per modificar la seva estructura. Periòdicament, les èpoques de l'any en les quals les condicions atmosfèriques i ambientals n'afavoreixen el desenvolupament, la necessitat de sortir del focus germinatori es reprodueix més intensament entre la població i es multipliquen els casos d'aquesta malaltia, de manera que es produeixen des de petites epidèmies locals a pandèmies que poden afectar zones extenses del planeta.
Per aquesta malaltia, no hi ha actualment un tractament curatiu eficaç, a hores d'ara, l'actitud més adequada per lluitar contra aquesta malaltia és evitar que en el poble s'hi construeixin llocs d'allotjament del virus ( hotels, càmpings, turisme rural...) A part d'aquesta mesura no hi cap altre vacuna ni mesura adient.
Les poblacions amb més alt risc son els pobles de muntanya, amb qualsevol atractiu ( paisatge, bosc, riu...) o amb possibilitat de practicar algun esport d'aventura (esquí, rafting, excursionisme...) Un altre via de contagi és a traves de les agressions que es produeixen en el territori, un exemple molt clar el tenim en la recent ferida del túnel de Bracons per la qual entren milers de vehicles portadors del virus infecciós que un cop arriben al seu destí obren les portes i s'escampen de diferents maneres: a peu, en bicicleta, a cavall, etc. Solen anar en grup i és molt fàcil distingir-los per la vestimenta, amb el parlar i amb la manera de fer en general. Solen anar molt ben equipats, es podria dir que van sobre-equipats, porten roba per fer un 8000, Gps, bastons i sobre tot, una càmera de fotos.
El període de més afectació en el cas de Sant Feliu és el mes d'agost, així doncs cal prendre mesures durant aquesta època, el millor és agafar vacances i fotre el camp. De moment no tinc altres maneres per suportar els efectes de la malaltia.


















Un exemple clar de propagació del virus